Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Aktuális

Cikkek

2010.10.05

Állítsunk távcsöves őrszemet a tetőre?

/ Menüpont: Aktuális
Kép Közel két éve zavarják a lakók nyugalmát azok a zajos helikopterek, amelyek a Vérhalom tér és környéke felett naponta több alkalommal átrepülnek.
 
Teljes bejegyzés

2010.06.23

Maus György:„Ne így legyünk világhírűek”

/ Menüpont: Aktuális
Kép „Ne így legyünk világhírűek” – fogadta az érkezőket egy, a világ minden szegletében ismert repülőszerencsétlenséget idéző transzparens a balatonalmádi Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár előtt.
 
Teljes bejegyzés

2010.03.22

Együtt a hatékonyabb érdekérvényesítésért

/ Menüpont: Aktuális
KépA zajkérdéssel kapcsolatban megbeszélést tartott Maus György elnök, dr. Mester László polgármester, országgyűlési képviselő és Simon Gábor államtitkár (Szociális és Munkaügyi Minisztérium) országgyűlési képviselő, önkormányzati tanácsnok a Légtér Közhasznú Egyesület tagjaival március 19-én a XVIII. kerületi polgármesteri hivatalban.
 
Teljes bejegyzés

2010.02.04

Elképesztő anomáliák a zajvédelmi bírság kivetésében!

/ Menüpont: Aktuális
Kép Maus György a Légtér Egyesület elnöke, a Budapest Airport zajvédelmi bírság kezelési eljárását egy Karinthy Frigyes idézettel jellemzi: „azt álmodtam, hogy két macska voltam, és játszottam egymással”
 
Teljes bejegyzés

2009.11.15

Alapvető állampolgári jogok veszélyben, a készülő Repülésről szóló törvényben

/ Menüpont: Aktuális
KépMaus György a Légtér Egyesület elnöke, felhívásban fordult a Légiközlekedési Igazgatósághoz, amelyben a Repülésről szóló új törvény koncepciójához fűzött észrevételeket, és javaslatokat:
 
Teljes bejegyzés

2009.09.25

Ami a fülünket szennyezi - Budapest zajtérképe

/ Menüpont: Aktuális

 Kép Bár a városi életnek vannak előnyei, a falusi, erdei csönd minden városi ember vágyálma. Hiszen a városban sosincs csend - ez pedig komoly problémát jelent. A magas zajszint zavarja a beszédértést és a munkára való koncentrálást, súlyosabb esetben alvászavarhoz és halláskárosodáshoz is vezethet. A tartósan magas zajterhelés ezért komoly társadalmi konfliktusforrás, melynek kezelésében az első lépés a zaj által leginkább érintett területek kijelölése

 
Teljes bejegyzés

2009.04.30

Ismét leborotvált egy tetőt egy repülő

/ Menüpont: Aktuális
Kép A lakott területtől alig másfél kilométerre lévő futópályán landoló gépek rendszeresen kárt okoznak a Rákoshegy házaiban. Igaz, a Budapest Airport szerint ilyen esetek csak ritkán fordulnak elő. Ám egy hónapon belül három baleset is történt, így a XVII. kerület azt szeretné, ha Rákoshegy felől nem landolhatnának a repülők.
 
Teljes bejegyzés

2009.04.18

Kerozinadóval az éghajlatváltozás ellen

/ Menüpont: Aktuális
Kép A nemzetközi légi közlekedésre jelenleg nem szabnak ki sem hozzáadottérték-, sem üzemanyagadót, és a kiotói egyezmény előírásai sem terjednek ki rá. Az EP azt szeretné, ha az EU világszerte fellépne a repülőgépek által az éghajlatváltozásra gyakorolt hatás mérséklésért. A képviselők mielőbb megadóztatnák a kerozint, és a kibocsátás-kereskedelmi rendszerbe is bevonnák a repülést.
 
Teljes bejegyzés

2009.01.26

Népszavazás repülőtérről

/ Menüpont: Aktuális

 

Kép Megalapozott érvek helyett ígéretekkel, továbbá sörrel és vacsorával igyekeznek a beruházók meggyőzni a lakosokat a Vas megyei Vát és Porpác között építendő teherforgalmi repülőtér szükségességéről. A kínai érdekeltségű Sia-Port Kft.

 
Teljes bejegyzés

2007.10.18

EP: a légi társaságok is tegyenek a gázkibocsátás csökkentéséért!

/ Menüpont: Aktuális
Kép Az olcsó fapados járatok elterjedésével Európában megugrott a repülővel utazók száma. Ez jelentősen hozzájárult azonban a globális felmelegedéshez; napjainkra az 1990-es szinthez képest megduplázódott az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása a légi közlekedés terén. Nem véletlen, ha az EP környezetvédelmi szakbizottsága 2010‑re kiterjesztené az EU kibocsátás‑kereskedelmi rendszerét (ETS) a légi közlekedésre.
 
Teljes bejegyzés