Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Aktuális

Cikkek

2018.08.10

Maus György: Amikor a kevesebb is túl sok!

/ Menüpont: Aktuális

repulo.jpgAz Európai Uniós szabályozások miatt módosulnak a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtérről felszálló légijárművek „szabvány műszeres indulási eljárásai”. 

 
Teljes bejegyzés

2018.02.02

Maus György: Kiegyensúlyozott megközelítés fogalma a légi közlekedésben

/ Menüpont: Aktuális

3363098_web.jpgA légi közlekedésben olyan intézkedéseket kell bevezetni, amelyekkel csökkenthető a légi járművek által okozott zajhatás az uniós repülőtereken. Ezen intézkedések révén javítani kell a zajkörnyezetet az uniós repülőterek környékén annak érdekében, hogy megmaradjon, illetve javuljon a környékükön élők életminősége

 
Teljes bejegyzés

2017.01.09

Maus György: Éjszakai repülési tilalom Németországban

/ Menüpont: Aktuális

airnoise.jpgNémetországban már 2012-ben megszületett a bírósági döntés, a lipcsei bíróság helybenhagyta a korábbi ítéleteket, és marad a teljes repülési tilalom a frankfurti repülőtéren este 11 és reggel 5 óra között.

 
Teljes bejegyzés

2016.08.08

Maus György : Összefogás a repülés kibocsátásainak csökkentéséért

/ Menüpont: Aktuális

protection-contre-le-bruit-10301641.jpgMaus Györgynek, a Légtér Egyesület elnökének tájékoztatása szerint környezetvédő civil társszervezetek fogtak össze, hogy nyomásgyakorlással elérjék a repülőgépek éghajlatra veszélyes kibocsátásainak csökkentését. 

 
Teljes bejegyzés

2016.03.12

Légiforgalom valós időben

/ Menüpont: Aktuális

jaratok.jpgAz alábbi linkkel szeretnénk segítséget nyújtani készülő panaszbeadványok esetében, a zajt okozó repülőgépek adatainak meghatározásához.

 
Teljes bejegyzés

2015.08.20

Maus György: Hatékony intézkedések az Egyesült Királyságban

/ Menüpont: Aktuális

clientearth_logo.jpgHaladéktalan intézkedésre kötelezte ítéletében a brit kormányt az ország Legfelsőbb Bírósága, hogy megóvja a lakosságot a szennyezett levegő ártalmaitól. A pert a Client Earth  nevű civil szervezet indította. 

 
Teljes bejegyzés

2013.12.04

Maus György: Légiközlekedés hatása a globális éghajlatváltozásra

/ Menüpont: Aktuális

klimavaltozas.jpgEgy sor időjárási és éghajlati szélsőséget figyeltek meg szerte a világon, hőmérsékleti meleg- és hidegrekordokat mértek. Nemigen vitatható, hogy itthon is érezhető a globális klímaváltozás hatása.

 
Teljes bejegyzés

2012.07.05

Maus György: Aki kapja marja „Környezetpolitika a többéves pénzügyi keret tükrében”

/ Menüpont: Aktuális

noe.jpgMagyarország érdeke az, hogy több pénzt vonhasson be az uniós költségvetésből saját céljainak, így a környezetvédelmi elképzelések megvalósítására – jelentette ki Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár a "Környezetpolitika a többéves pénzügyikeret tükrében" címmel megrendezett konferencián.

 

 
Teljes bejegyzés

2012.02.10

Maus György: (L)Égi háború

/ Menüpont: Aktuális

Elérkezett az idő átgondolni a repülés szerepét a közlekedésben, az áruszállításban és az idegenforgalomban egyaránt jelentette ki Maus György a Légtér Közhasznú Egyesület elnöke. Egyre több közgazdász és környezetvédő teszi fel világszerte a kérdést: kinek az érdeke egy ennyire sérülékeny repülésfüggő gazdasági-szállítási rendszer, amely a közlekedési ágak közül az egyetlenként nem fizet forgalmi adót.

 

 
Teljes bejegyzés

2011.04.12

Maus György „BBI - jó példa az együttműködésre"

/ Menüpont: Aktuális

imagesca0g0jh5.jpgA Légtér Közhasznú Egyesület Nemzetközi Munkacsoportja Maus György vezetésével 2011. márciusában  a német társszervezek működését tanulmányozhatta kiemelt projektje keretében.

 
Teljes bejegyzés