Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2006.07.07

A Budapest Airport tervei

Kép Lakossági fórumot tartott július 6-án a Budapest Airport vezetősége.  Nem ez volt az első konzultáció, amit a ferihegyi repülőtér okozta zajjal kapcsolatban rendeztek. Ezúttal a Budapest Airport vezetése jött el a Városházára, hogy beszámoljon terveiről és meghallgassa a kerületi lakosság problémáit.

 A lakossági fórumon részt vett dr. Mester László polgármester, országgyűlési képviselő, Simon Gábor országgyűlési képviselő, Sándor László alpolgármester, önkormányzati képviselők, a Polgári Légiközlekedési Hatóság, Stewart Wingate, a Budapest Airport (BAA) vezérigazgatója, Steve Hardwick, a vállalati és közkapcsolatok igazgatója,Kalocsainé R. Magdolna környetvédelmi vezető, és Fülöp Tamás közkapcsolati menedzser (önkormányzati képviselő), valamint képviseltette magát a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium is.
A Budapest Airport (BA) új menedzsmentje nyolc hónap türelmi időt kért arra, hogy a nemzetközi normáknak megfelelően új zajtérképet készítsen. A BA és a HungaroControl (HC) egyúttal felülvizsgálja a kifutópálya használatot és megnézik azt is, hogy miként lehet minimalizálni a zajhatásokat. Ebben az évben önkéntes alapú zajszigetelő programot is indítanak a leginkább érintett ingatlanokra. A zajstratégia kialakítása során a BA konzultál a helyi önkormányzatokkal, civil szervezetekkel és a lakossággal, többek között lakossági fórumokat tart a zajkérdés megvitatására.
Ígéretet tettek arra, hogy nyitottabbak lesznek a lakossági problémák és panaszok iránt, és több információt nyújtanak majd a repülőtéri zajjal kapcsolatban.
A polgármester beszélt arról, hogy az önkormányzat örömmel vállalta a házigazda szerepét, mert a megnövekedett repülőtéri forgalom a kerületben élőknek egyre több problémát okoz.
"A kezdetektől úgy gondoltuk, hogy a megoldást közösen kell megtalálni. Örülök, hogy a Budapest Airport (BA) vezetésében partnerekre találtunk, akkor is, ha nem minden kérdésben azonosak az érdekeink, ám egyben biztosan, hogy az itt élők miatt közösen kell keresnünk a megoldást.
Jogszabályi változtatásokat kezdeményeztünk, megteremtettük a lehetőségét annak, hogy a  kerületi önkormányzat tárgyalópartnerként adatokkal, tényekkel tudjon érvelni. Zajszint mérésére megállapodást kötöttünk a Honvédelmi Minisztérium szakmai cégével, aminek eredményét augusztusban – több mint 300 mérés alapján – látjuk majd, és adatainkat összegezve az érdeklődő lakosok, és a tárgyalópartnerek számára le tudjuk tenni az asztalra" – mondta dr. Mester László.
A polgármester hozzászólása után Kalocsainé R. Magdolna (BA) tartott prezentációt. A környezetvédelmi vezető tájékoztatójában elhangzott, hogy a repülőgépeknek 3 fokos siklópályán kell megközelíteniük a kifutópályát, el kell kerülniük a hajtómű teljesítmény indokolatlan növelését és a sugárfék használatát földet érés során. Éjszakai hajtómű próbázási tilalom van érvényben 22-06 óráig és a jelenlegi legzajosabb repülőgépekre vonatkozó éjszakai repülési tilalmi korlátozás az éjszakai fel- és leszállásokra, teljes tilalom van a menetrend szerinti fel- és leszállásokra 0-05 óra között. Jogszabályokban előírt zajvédelmi intézkedésekre a zajgátló védőövezetek jóváhagyását követőn kerül sor. A járatok száma erőteljesen növekedett. 1980-ban 39 ezer volt, míg 2005-ben 126 ezer. Az utaslétszám 350 százalékkal nőtt ezen időszak alatt. BA tervei között szerepel, hogy 2025-re megháromszorozza az utasforgalmat, évi 25 millióra.
Kalocsainé R. Magdolna hangsúlyozta: „Ez nem azt jelenti, hogy több járattal kell számolni, ugyanis forgalomnövekedést a mostani járatok üres helyeinek feltöltésével, valamint nagyobb repülőgépek használatával kívánjuk elérni. Az új légtérszerkezetre is elsősorban azért van szükség, hogy biztonságosan tudják kezelni a megnövekedett járatszámot Ferihegyen” – mondta, majd hozzátette: - A ferihegyi repülőtér le- és felszálló forgalmi kapacitásának emelése fokozatosan történik.
Az állami tulajdonban lévő vállalat (BA) nem készített átfogó felmérést a közösségeket érintő zajhatásokról, és nincsenek a jelenlegi valós állapotokat tükröző zajtérképek. A BA által 2002-ben javasolt zajgátló övezetek idejét múltak és a közösségek ellenállását váltották ki.  Az új menedzsment új megközelítésben foglalkozik ezekkel a kérdésekkel.
A tájékoztató után lakossági kérdések következtek. Az egyik legjobban érintett területről, az Erzsébet-Bélatelepről érkező lakos a két kifutópálya egyenlő mértékű használatát kérte. A másik hozzászóló arról beszélt: a repülőgépek kerozin kibocsátása a környezetet károsítja, aggalmát fejezte ki, hogy ez a rákos megbetegedések gyakoribb előfordulását eredményezheti. Elhangzott kérdés a tulajdonváltással kapcsolatban is.
Kucsák László, a Vajk-sziget iskola igazgatója pedig felszólalásában azt kérte a Budapest Airport vezetésétől, hogy az ígéretek helyett lépjenek a tettek mezejére.
Fábián Rudolf, Erzsébet-Bélatelep önkormányzati képviselője (Településfejlesztési Bizottság elnöke) elmondta: „Örülök, hogy sor került az immár sokadik a lakossági fórumra. A BA négy hónapja gyűjti az információkat, de a probléma már nagyon régi, ezért természetes a lakosság türelmetlensége. A XVIII. kerület nem tehet arról, hogy a XVII. kerületi Helikopter lakótelep valami folytán közel került a 2-es kifutópályához. Ennek azonban az Erzsébet-Bélatelep a kárvallottja”.
Elöször Stewart Wingate, a Budapest Airport (BAA) vezérigazgatója adott választ a felmerült kérdésekre.  
„2005. december elsején kaptuk meg az üzemeltetési jogot. Elsődleges célunk, hogy megosszuk Önökkel a terveinket és megismerjük a problémákat.
A spanyol konzorcium múlt hét hétfőn szerezte meg a BAA tulajdonjogát. Számos reptéri érdekeltségünk vannak szerte a világban. A terveinkről még korai lenne beszélni, egyelőre a megszokott üzletmenet megy tovább. Eszerint beruházásokra, fejlesztésre 65 milliárd forintot kívánunk költeni az elkövetkezendő időszakban. A 2A és a 2B terminált közös 2-es terminállá szeretnénk átalakítani, mólókat építünk, valamint további álláshelyeket, lesz cargo légiáru létesítmény is (2-es terminál szomszédságában). Ez utóbbi nem feltétlenül jelent több cargo repülőgépet, hiszen a legtöbb légiárut az utasszállítók rakodóterében szállítják”- hangsúlyozta a vezérigazgató. Beszélt arról, is, hogy a zajcsökkentés érdekében legfontosabb teendő a zajtérképek megrajzolása.
Azt gondolták, amikor megérkeztek, hogy lesznek zajtérképek, de kevés van, és azok sem frissek.
Az angol légiközlekedési hatóságtól kértek fel szakértőket, akik több helyen végeztek már zajtérkép készítést. Ezt követően jelölik ki a zajgátló-védőövezeteket.
„Jogszabály írja alá, hogy milyen intézkedéseket kell tenni, és mi ezeket be is fogjuk tartani. Együtt szeretnénk működni az angol (NEC) angol és a magyar (HungaroControll) szakemberekkel légiirányítókkal” – mondta Stewart Wingate, majd hozzátette: „Módosítani szeretnénk a repülőgépek útvonalát is, hogy minél kevesebb legyen a zaj. Mivel a kerület egyes területrészei közel vannak a repülőtérhez, a zaj nem fog teljesen megszűnni, de mindent megteszünk, hogy legalább csökkentsük. Európa legjobb szakembereit hoztuk Magyarországra, hogy megoldjuk a problémát”.
Ezt követően a kommunikációs igazgató kért szót, aki arról beszélt, hogy az új vezetésnek mindent előröl kellett kezdenie.  „Az előrelépéshez 12 hónapra van szükségünk. Ahhoz, hogy a javító intézkedéseket megtegyük, elengedhetetlen, hogy a zajméréseket elvégezzük, megrajzoljuk a zajtérképet, és ezt követően kijelöljük a zajvédő övezeteket” - mondta Steve Hardwick.
Végezetül Sándor László alpolgármester vette át a szót, és elmondta, hogy bízik abban, hogy az önkormányzat és a BA mérési eredményei megegyeznek majd. Beszélt a Ferihegyi repülőtér kötöttpályás megközelítésének fontosságáról is. Az alpolgármester a kerozin légszennyezésével kapcsolatban ígéretet tett arra, hogy szakemberek elvégzik majd kontrollméréseket. Megvizsgálják az országos rákstatisztikát, és abból levont következtetéseket, ezt megnézik majd a XVIII. kerületre vonatkozóan is.
                                             ***
Pestszentlõrinc-Pestszentimre önkormányzatának képviselő-testülete 2006. év elején szakmai javaslatot tett arra, hogy a Kormányrendeletbe építsék be: a zajvédelmi-díjból beszedett összeg 80 százaléka az érintett önkormányzatokat illesse meg, figyelembe véve a zajövezeti besorolás, a zajjal szennyezett területek mértékét, valamint az ott elhelyezkedő ingatanok számát, beépítettségét, és rendeltetését. Az érintett önkormányzatok a zajvédelmi díj jogcímén átadott összeget kötelesek elkülöníteni, a képviselő-testület által meghatározott zajvédelmi célokra fordítani.
Az éjszakai repülésre, a mélyalvás időszakában (24 órától-05 óráig) a megengedett maximális repülési műveletek számát (induló és érkező gépek) meghatározták, melyre  mértékadó a 2005-ös év nappali fel- és leszállás számának egy százaléka, függetlenül az évek során növekvő nappali forgalomtól.
A határozati javaslatot 2006. február 2-án az önkormányzat képviselő testülete megtárgyalta, elfogadta, és kezdeményezte a rendeletek módosítását.

Szerző: Fülep Erzsébet

 

Lap tetejére

 

A mappában található képek előnézete A Budapest Airport tervei